MENU NO.3

"Ruoan ja taiteen tekemisessä on kovin paljon samaa. Ehkä siksi pidänkin niistä molemmista niin valtavasti."

- ALFRED

 

ALFREDIN JUUREEN LEIVOTTUA KNUT-LEIPÄÄ

Leipä on Alfredin isoisän nimeä kantava ja alkuperäistä reseptiä mukaileva lämpimäinen. Knut uskoi, että hyvä leipä (ja viikset) tekevät miehen. Nyt juureva Knut muistuttaa Alfredia lapsuuden hetkistä isoisän luona. Tällöin pöytään tuotiin aina tuoretta leipää ja paahdettua voita, isoisän erikoisuutta, joka syntyi onnekkaan unohduksen seurauksena voikattilan jäätyä hieman liian pitkäksi aikaa liedelle. Sama suotuisa hattarapäisyys kulkee myös Alfredin geeneissä ja näkyy hänen keittiössään.

toveriksi leivälle

Hummus (VEG,G) 5€

Tomaatti-oliivitapenade (VEG,G) 6€

Katkarapuskagen (L,G) 7€

Savustettuja oliiveja (VEG,G) 7€

Leikkeleitä Etelä-Euroopasta (M,G) 12€

Juustovalikoima ja hilloke (G) 12€

KYLMÄT

“Yksinkertainen ja hyvistä raaka-aineista valmistettu maukas ruoka on aina ja kaikkialla ajankohtaista. Tämän minä olen matkoillani oppinut.” 

— Alfred

JUURISELLERITARTAR

Tartarin kasvisversio on fanaattisen keittiömestarimme suurenmoinen innovaatio. Eräänä kevätiltana Alfred tuijotti kysyvästi juuriselleriä, tarttui päättäväisesti mukulaan ja paahtoi sen kärsivällisesti. Siitä se ajatus sitten lähti, ja resepti tuli jäädäkseen. Muhevan ja juurevan ”tartarin” kruunuksi isäntämme mielii laittaa hasselpähkinämajoneesia, pikkelöityä kyssäkaalia sekä varsiselleristä ja omenasta valmistettua salaattia. (M,G, saatavilla VEG)

14 €

HÄRKÄÄ ”TATAKI”

Tämä annos on kuin suoraan Alfredin nuoruuden seikkailuista Aasiassa, milloin matkustelu ei ollut vielä niin muodikasta. Reppureissuillaan isäntämme tutustui paikallisiin ruokakulttuureihin ja nyt noista muistoista syntyy oivallinen annos, jossa pääroolissa koreilee kevyesti grillattu ja huolellisesti leikattu härän ulkofile. Päärynä tuo annokseen makeaa raikkautta ja kimchi sekä gochujang-majoneesi Aasian makumaailman mausteista rikkautta. (M,G)

16 €

SOKERISUOLATTUA SIIKAA

Isäntämme ylistää siikaa, joka ylpeilee tyylikkäästi vain maullaan. Tässä annoksessa sokerisuolattua kalaa ryydittävät kivasti kutitteleva kurkku-jalapenoliemi, rapea mallasleipä, tillimajoneesi sekä raastettu piparjuuri. (M, saatavilla G)

16 €

BURRATA

Alfred oppi mozzarella-juustosta tehdyn burratan valmistamisen yhdellä lukuisista Italian matkoistaan. Kermaisen makunautinnon kaveriksi istuvat suurenmoisesti marinoitu kesäkurpitsa sekä paahdetuista tomaateista, paprikoista ja manteleista valmistettu Romesco-tahna. Tämä annos sopii erinomaisesti vaikka kaverin kanssa jaettavaksi. (G)

17 €

lämpimät

“Lempireseptini saavat minut hullaantumaan yhä uudestaan ja uudestaan! Ne tuovat mieleeni kerran eletyt seikkailut ja kitkevät samalla kotoisuudellaan tehokkaasti vanhan maankiertäjän juurettomuutta.”

- Alfred

CRÈME NINON

Tämä elämäniloisen nautiskelijan nimeä kantava, hienostunut hernekeitto saa isäntämme palaamaan takaisin Pariisin kaduille, jossa eräänä kevätiltana Alfred istui pienen bistron pöytään, taitteli sateenvarjonsa kasaan ja tilasi tuoreista herneistä ja mintusta valmistetun keiton - Crème Ninon. Nyt kotinurkillaan Alfred tykkää hövelinä miehenä lisätä annokseen vielä tujauksen kermavaahtoa sekä oreganoöljyä. (L, G, saatavilla VEG)

15 €

parsaRISOTTO

Italian Palermon satamassa, laivan ollessa odotustilassa korjaustöiden vuoksi, Alfred päätti suunnata paikalliselle torille, jossa liirat vaihtoivat omistajaa ja mukaan tarttui upeita sitruunoita sekä tuoretta parsaa. Takaisin laivan kapyysissa, raaka-aineista valmistui elegantti parsarisotto pinjansiementen kera. Risottoa syödessään laivan muu miehistö totesi yhtämielisesti, ettei haittaisi vaikka laivan korjaustöissä menisi oletettua pidempään. (L, G saatavilla VEG)

17 €

KULTAOTSA-AHVENTA

Sinä aamuna Alfred heräsi aikaisin, sillä hänellä oli kiire katsomaan, mitä paikalliset kalastajat olivat saaneet saaliiksi edellisenä yönä. Santa Margheritan rantakadulla sijaitsevan kalakaupan omistajan poika pakkasi komean kultaotsa-ahvenen ja pieniä sardelleja sanomalehteen. Illan hämärtyessä illallispöytään nostettiin paistettua kultaotsa-ahventa, joka tarjoiltiin latva-artisokka -barigoule-kastikkeen kera. Sardellemajoneesi sekä fenkoleista, pinaatista ja appelsiineista valmistettu salaatti viimeistelivät annoksen. (L,G)

19 €

HÄRÄN SISÄFILEETÄ

Paistettu kotimainen härän sisäfilee on Alfredin ehdoton hemmotteluruoka tärkeiden vieraiden kestitsemiseen. Lihan paiston ja punaviinilasillisen lomassa isäntämme harhautuu helposti tarinoimaan reissustaan Argentiinassa, josta mukaan tarttui paikallisten grillimestareiden chimichurrin resepti. Annosta täydentävät grillivoissa kypsennetyt porkkanat, pikkelöidyt sienet, rapeaksi paistettua serranokinkkua, aioli sekä tietysti punaviinikastike. (L, G)

24 €

makeat

“Koska ateria ilman jälkiruokaa on kuin isoisä ilman viiksiä” 

— Alfredin lapsenlapset

PAIN PERDU

Alfred on matkoillaan huomannut, että jokainen tuntee kananmunassa sekä maidossa kostutetun ja paistetun leivän - ja rakastaa sitä varauksetta. ”Pain Perdu” tai tuttavallisemmin ”köyhät ritarit” valmistetaan isäntämme keittiössä itseleivotusta briossista. Leivän kanssa Alfredin makuhermoa hivelee suuresti hänen omasta kahvistaan valmistettu mokkajäätelö, appelsiinisiirappi sekä sopivasti happamuutta tuova crème fraiche. (L)

10 €

HAUDUTETTUA RAPARPERIA

Alfred on isoisä, jonka on hyvin vaikea sanoa lapsenlapsilleen ”ei”, kun keittiöön huudellaan jälkiruoan perään. Haudutetun raparperin tekeytymistä odotellessa maistellaan raakoja versoja ja irvistellään hullunkurisesti. Lopulta päästään myös herkuttelemaan, jossa haudutetun raparperin kanssa tarjoillaan jogurttisherbettiä sekä kardemummakeksiä. (L, saatavilla G)

10 €

PASSION-PAVLOVA

Uskoisitko jos kertoisimme, että Alfred on myös intohimoinen samban rakastaja? Mmm-hm, tottunut Rion-koluaja jo vuosien takaa. Ja tietysti kultturellina miehenä Alfred osaa myös arvostaa kaunista balettitanssia. Tässä jälkiruoassa yhdistyvät molempien tanssien sulavimmat liikkeet, sillä herkkä pavlova saa kumppanikseen Brasilian ykköstuliaisen, passionhedelmän, jota tarjoillaan valkosuklaa-namelakan ja ananaksen lisäksi muun muassa sorbettina. (G)

10 €

LAPSET

Lasten annokset ovat saatavilla muun seurueen ruokailun yhteydessä

paistettuA KULTAOTSA-AHVENTA

ranskalaiset ja tuoreita kasviksia

5.90€

LIHAPULLAT

ranskalaiset ja tuoreita kasviksia

5.90€

JÄÄTELÖ

Jogurttisherbetti TAI passionsorbetti

4.00€